Luxe reizen naar Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Van ruig hooggebergte tot golvend grasland, weelderige jungle, mystieke fjorden, glimmende gletsjers, goudgele baaien en diepblauwe zee, elke dag is er weer een geheel nieuw landschap te ontdekken. Maak ook kennis met de Maori-cultuur en hun bijzondere verhalen.
Er zijn verschillende manieren om in Nieuw-Zeeland rond te reizen. In alle vrijheid met een huurauto of camper of in alle comfort met privétransfers en binnenlandse vluchten, beide zijn mogelijk. Verblijf in prachtige lodges op adembenemende locaties, geniet van de warme gastvrijheid van de Nieuw-Zeelanders en van de fantastische gerechten die met dagverse lokale producten op tafel worden getoverd.
WAT U KUNT VERWACHTEN
- De perfecte combinatie van luxe ontspanning en avontuurlijke activiteiten.
- Een verfijnde culinaire keuken en de wereldbekende Nieuw-Zeelandse topwijnen
- Natuurlijke schoonheid met adembenemende landschappen; van majestueuze bergen tot glinsterende meren
- Eindeloze kustlijnen; ontspan aan één van de ongerepte stranden en spot dolfijnen en walvissen
- Leer meer over de rijke Maori-geschiedenis en cultuur
PLAN UW REIS NAAR NIEUW-ZEELAND
Impressie
Verblijf in exclusieve hotels
Highlights
Nieuw-Zeeland biedt een onvergetelijke ervaring in alle opzichten. Van majestueuze bergen tot uitgestrekte groene valleien en van schilderachtige kustlijnen tot kristalheldere meren. Onze bestemmingsexperts hebben een selectie gemaakt van de beste plaatsen om te bezoeken in Nieuw-Zeeland, zodat u het beste uit uw reis kunt halen. U kunt deze bestemmingen op verschillende manieren in uw reis opnemen.
Milford en Doubtful Sound
In de zuidwestelijke hoek van het Zuidereiland ligt het spectaculaire Fiordland National Park. Hier vindt u een magisch fjordenlandschap dat duizenden jaren geleden is uitgeslepen door gletsjers. Hier vindt u met regenwoud bedekt ruig gebergte, watervallen die van grote hoogte naar beneden storten en verlaten glinsterende meren.
Abel Tasman NP
Het Abel Tasman National Park is een waar paradijs in de top van het Zuidereiland. Hier vindt u weelderige groene jungle die grenst aan talloze baaitjes met ongerepte stranden en diep turquoise water.
Queenstown en Wanaka
Aan de zuidelijke voet van de Zuidelijke Alpen ligt het bruisende stadje Queenstown, schitterend gelegen aan het uitgestrekte Lake Wakatipu. Het staat bekend als ‘de avontuurhoofstad van de wereld’ omdat u hier zo ongeveer alle avontuurlijke sporten en activiteiten kunt doen die u kunt verzinnen. Spreekt Queenstown u wel aan maar zoekt u net iets kleinschaligers en rustigers? Dan is Wanaka een goed alternatief.
Wat wordt uw droomreis?
Wij ontwerpen op maat gemaakte reizen voor mensen die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring die verder gaat dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om voor u een ultieme reiservaring te creëren en de bestemming echt laat beleven.
Experiences
Wij bieden een breed scala aan unieke experiences aan, van een Fly & Cruise in Milford Sound tot culturele tours en actieve avonturen. Onderstaande voorbeelden zijn slechts een greep uit de unieke ervaringen die wij kunnen creëren voor u als reiziger. Op basis van uw wensen en dromen stellen we een reis samen die perfect bij u past.
Fly & Cruise Milford Sound
Milford Sound is een waar cadeautje van de natuur, midden in het Fiordland National Park. Het is een majestueus fjord met indrukwekkende rotswanden waar tal van watervallen vanaf storten, een weelderige flora en fauna en een inspirerend landschap om te aanschouwen. U heeft nu de kans om een deel van het schitterende nationaal park eerst van boven te bewonderen, waarna u inzoomt op Milford Sound en deze met alle zintuigen zult ervaren tijdens een prachtige cruise.
Zeilavontuur in de Bay of Islands
Maak kennis met de dieren die in de schitterende Bay of Islands wonen tijdens deze zeiltocht. De ervaren gidsen geven uitleg over de dieren, hun natuurlijke habitat en hoe die behouden moet worden, maar ook over de geschiedenis van dit gebied.
Reisdocumenten / visum
Voor Nieuw-Zeeland is een geldig Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas vereist, die na terugkomst vanuit Nieuw-Zeeland nog minimaal 3 maanden geldig is.
Heeft u een Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas, dan komt u in aanmerking voor het elektronisch visum, het NZeTA. Deze is maximaal 3 maanden geldig en kunt u zelf aanvragen via de speciale website van de Nieuw-Zeelandse overheid. Op de website is enkel betaling met een creditcard mogelijk.
Iedereen die naar Nieuw-Zeeland reist, dient het digitale New Zealand Traveller Declaration in te vullen. Dit dient u te doen binnen 24 uur voordat uw vlucht vanuit Nederland/België, of vanuit een eventuele stopoverbestemming (waar u echt met uw bagage de luchthaven verlaat), naar Nieuw-Zeeland vertrekt. Voor elke reiziger, inclusief kinderen en baby's, moet dit formulier apart worden ingevuld. Nadat u het formulier hebt ingevuld, ontvangt u een referentienummer. Bewaar deze goed en houd deze bij de hand bij aankomst in Nieuw-Zeeland, voor het geval hiernaar gevraagd wordt. U hoeft het formulier niet uit te printen. Het is gelinkt aan uw paspoort en zodra het paspoort gescand wordt bij aankomst in Nieuw-Zeeland, zien ze meteen dat u het formulier hebt ingevuld.
Klimaat & beste reistijd
Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond, wat betekent dat de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. Het land kent grofweg dezelfde seizoenen als wij, maar de zomer valt in december t/m februari en de winter in juni tot en met augustus.
Over het algemeen heeft het land een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat het land zachte winters en warme zomers kent en gedurende het hele jaar kan er neerslag vallen. Aangezien het Noordereiland dichter bij de evenaar ligt, is het hier meestal een paar graden warmer dan op het Zuidereiland. Het noordelijkste gedeelte, waar Auckland en de Bay of Islands liggen, genieten van de warmste temperaturen. Het weer in Nieuw-Zeeland kan echter snel omslaan, houd hier met name rekening mee als u bijvoorbeeld een lange wandeling gaat maken. Houd ook in de gaten dat de zon hier feller is dan in Nederland, dus goed insmeren met zonnecrème is geen overbodige luxe.
Het land kent ook vele berggebieden, waar de temperaturen wat lager liggen. De zomers zijn hier een stuk koeler en in de winter valt hier sneeuw en kan het behoorlijk vriezen. Deze gebieden lenen zich in de zomer uitstekend voor wandelingen en in de winter kent Nieuw-Zeeland enkele populaire skigebieden. Op de hoogste bergtoppen ligt zelfs eeuwige sneeuw.
Nieuw-Zeeland is het hele jaar door uitstekend te bereizen. De maanden december tot en met februari zijn de populairste maanden, omdat het dan zomer is. Ook de Nieuw-Zeelanders reizen dan graag zelf in eigen land. Wilt u in deze maanden reizen, zorg er dan voor dat u de accommodaties en het vervoer al ruim van tevoren hebt vastgelegd.
Vaccinaties & gezondheid
Nieuw-Zeeland is een veilig land om in te reizen, waar ziektes zoals malaria niet voorkomen. Het land heeft zeer strenge invoervoorwaarden en quarantaineregels, waardoor veel bacteriën en ziekten het land niet zijn binnengekomen. Bovendien komen dieren met een gevaarlijke beet zoals giftige slangen niet voor.
Voor het reizen naar Nieuw-Zeeland zijn geen vaccinaties verplicht.
Gezondheidsadviezen
Zorg dat u altijd goed beschermd bent tegen de zon met een pet, zonnebril en een goede zonnebrandcrème met hoge factor, aangezien de zon hier een stuk feller brandt dan in Nederland door de dunnere ozonlaag. Ook een goede antimuggenlotion of -crème met DEET wordt aangeraden. Niet alleen tegen de muggen, maar ook tegen de zandvliegen die voorkomen op stranden en aan rivieroevers. Zij laten jeukende bultjes achter die zeer lang kunnen blijven jeuken.
Tijdsverschil
In de maanden oktober tot en met maart is het 12 uur later in Nieuw-Zeeland en in de maanden april tot en met september is het 10 uur later dan in Nederland. De zomer- of wintertijd gaat in Nieuw-Zeeland niet op dezelfde datum in als in Nederland en in de tussenliggende periode kan het voorkomen dat het tijdsverschil 11 uur bedraagt.
Geld & valuta
De munteenheid van Nieuw-Zeeland is de Nieuw-Zeelandse dollar. Het geld bestaat uit briefjes van NZD 5, 10, 20, 50 en 100 en uit muntgeld van 10, 20 en 50 cent en van NZD 1 en 2.
In de meeste plaatsen vindt u pinautomaten waar u met uw wereldpas kunt pinnen, mits het pinautomaat is voorzien van het Cirrus logo. Ook de bekendste credit cards zoals Mastercard en Visa kunt u in de meeste hotels, restaurants en grotere winkels gebruiken. Let erop dat tegenwoordig meestal om een pincode wordt gevraagd voor een credit card betaling, dus vergeet deze niet. U kunt ook geld wisselen bij de banken of geldwisselkantoren. Dit is echter tegenwoordig veel omslachtiger dan pinnen of betalen met uw credit card en de koers is vaak ongunstiger.
Klimaat & beste reistijd
Vaccinaties & gezondheid
Tijdsverschil
Geld & valuta
Reisdocumenten / visum
Voor Nieuw-Zeeland is een geldig Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas vereist, die na terugkomst vanuit Nieuw-Zeeland nog minimaal 3 maanden geldig is.
Heeft u een Nederlands paspoort/Belgisch Internationale reispas, dan komt u in aanmerking voor het elektronisch visum, het NZeTA. Deze is maximaal 3 maanden geldig en kunt u zelf aanvragen via de speciale website van de Nieuw-Zeelandse overheid. Op de website is enkel betaling met een creditcard mogelijk.
Iedereen die naar Nieuw-Zeeland reist, dient het digitale New Zealand Traveller Declaration in te vullen. Dit dient u te doen binnen 24 uur voordat uw vlucht vanuit Nederland/België, of vanuit een eventuele stopoverbestemming (waar u echt met uw bagage de luchthaven verlaat), naar Nieuw-Zeeland vertrekt. Voor elke reiziger, inclusief kinderen en baby's, moet dit formulier apart worden ingevuld. Nadat u het formulier hebt ingevuld, ontvangt u een referentienummer. Bewaar deze goed en houd deze bij de hand bij aankomst in Nieuw-Zeeland, voor het geval hiernaar gevraagd wordt. U hoeft het formulier niet uit te printen. Het is gelinkt aan uw paspoort en zodra het paspoort gescand wordt bij aankomst in Nieuw-Zeeland, zien ze meteen dat u het formulier hebt ingevuld.
Klimaat & beste reistijd
Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond, wat betekent dat de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. Het land kent grofweg dezelfde seizoenen als wij, maar de zomer valt in december t/m februari en de winter in juni tot en met augustus.
Over het algemeen heeft het land een gematigd zeeklimaat. Dit betekent dat het land zachte winters en warme zomers kent en gedurende het hele jaar kan er neerslag vallen. Aangezien het Noordereiland dichter bij de evenaar ligt, is het hier meestal een paar graden warmer dan op het Zuidereiland. Het noordelijkste gedeelte, waar Auckland en de Bay of Islands liggen, genieten van de warmste temperaturen. Het weer in Nieuw-Zeeland kan echter snel omslaan, houd hier met name rekening mee als u bijvoorbeeld een lange wandeling gaat maken. Houd ook in de gaten dat de zon hier feller is dan in Nederland, dus goed insmeren met zonnecrème is geen overbodige luxe.
Het land kent ook vele berggebieden, waar de temperaturen wat lager liggen. De zomers zijn hier een stuk koeler en in de winter valt hier sneeuw en kan het behoorlijk vriezen. Deze gebieden lenen zich in de zomer uitstekend voor wandelingen en in de winter kent Nieuw-Zeeland enkele populaire skigebieden. Op de hoogste bergtoppen ligt zelfs eeuwige sneeuw.
Nieuw-Zeeland is het hele jaar door uitstekend te bereizen. De maanden december tot en met februari zijn de populairste maanden, omdat het dan zomer is. Ook de Nieuw-Zeelanders reizen dan graag zelf in eigen land. Wilt u in deze maanden reizen, zorg er dan voor dat u de accommodaties en het vervoer al ruim van tevoren hebt vastgelegd.
Vaccinaties & gezondheid
Nieuw-Zeeland is een veilig land om in te reizen, waar ziektes zoals malaria niet voorkomen. Het land heeft zeer strenge invoervoorwaarden en quarantaineregels, waardoor veel bacteriën en ziekten het land niet zijn binnengekomen. Bovendien komen dieren met een gevaarlijke beet zoals giftige slangen niet voor.
Voor het reizen naar Nieuw-Zeeland zijn geen vaccinaties verplicht.
Gezondheidsadviezen
Zorg dat u altijd goed beschermd bent tegen de zon met een pet, zonnebril en een goede zonnebrandcrème met hoge factor, aangezien de zon hier een stuk feller brandt dan in Nederland door de dunnere ozonlaag. Ook een goede antimuggenlotion of -crème met DEET wordt aangeraden. Niet alleen tegen de muggen, maar ook tegen de zandvliegen die voorkomen op stranden en aan rivieroevers. Zij laten jeukende bultjes achter die zeer lang kunnen blijven jeuken.
Tijdsverschil
In de maanden oktober tot en met maart is het 12 uur later in Nieuw-Zeeland en in de maanden april tot en met september is het 10 uur later dan in Nederland. De zomer- of wintertijd gaat in Nieuw-Zeeland niet op dezelfde datum in als in Nederland en in de tussenliggende periode kan het voorkomen dat het tijdsverschil 11 uur bedraagt.
Geld & valuta
De munteenheid van Nieuw-Zeeland is de Nieuw-Zeelandse dollar. Het geld bestaat uit briefjes van NZD 5, 10, 20, 50 en 100 en uit muntgeld van 10, 20 en 50 cent en van NZD 1 en 2.
In de meeste plaatsen vindt u pinautomaten waar u met uw wereldpas kunt pinnen, mits het pinautomaat is voorzien van het Cirrus logo. Ook de bekendste credit cards zoals Mastercard en Visa kunt u in de meeste hotels, restaurants en grotere winkels gebruiken. Let erop dat tegenwoordig meestal om een pincode wordt gevraagd voor een credit card betaling, dus vergeet deze niet. U kunt ook geld wisselen bij de banken of geldwisselkantoren. Dit is echter tegenwoordig veel omslachtiger dan pinnen of betalen met uw credit card en de koers is vaak ongunstiger.
Maak van uw reis een onvergetelijke ervaring
Wij ontwerpen reizen die verder gaan dan het gebruikelijke. Ons team van getalenteerde reisontwerpers en lokale gidsen werkt nauw samen om u een unieke en onvergetelijke reiservaring te bieden.